Les opbouw

De lessen zijn of privé of in een groep van maximaal 3 personen. Ze duren een half uur of drie kwartier per week. Van maandag tot en met donderdag tussen 13:00 en 22:30 vinden er lessen plaats.

In principe zijn lessen van 30 minuten al voldoende. Het voordeel van lessen van 45 minuten is dat je dieper op de stof in kunt gaan. Voor kinderen zijn lessen van 30 minuten aan te raden.

In het geval van groepslessen is het natuurlijk handig als je gitaar leert spelen met mensen die ongeveer dezelfde smaak, ideeën en aanleg hebben.

Tijdens de les wordt doorgenomen wat je hebt geoefend in de afgelopen week, daarna kijken we wat je de komende week gaat doen en hoe. Het is dus belangrijk dat je in de week tussen de lessen regelmatig oefent. Ideaal elke dag een half uur, dat levert meer resultaat op dan 1 keer per week 3,5 uur oefenen. Voor kinderen is 15 à 20 minuten per dag al genoeg.

Voor de lessen gebruik je muziek uit je eigen favoriete playlist, je speelt de nummers na waar je zelf graag naar luistert. Zo heb je meer plezier in het oefenen, omdat je de muziek speelt die je goed kent. Hierdoor zul je vaker, beter en gerichter oefenen. Ook kom je op deze manier sneller tot goede resultaten.

De muziek wordt uitgeschreven in akkoordsymbolen of tabulatuur. Je leert zelf ook je eigen oren te gebruiken, iets wat erg belangrijk is.

Verder neem ik de te oefenen gitaarpartij op. Eventueel met instructies, zo heb je een extra geheugen steun.

Je zult merken dat dit een leuke, snelle en effectieve manier van werken is.